• BSO SPORT 

   

  BSOsport kinderopvang  biedt opvang aan kinderen in het clubhuis en op het veld bij voetbalvereniging Robur et Velocitas. Hoe ziet een dag bij BSOsport kinderopvang  er uit? Met onze eigen bussen  halen de sportbegeleiders de kinderen van school. Op het schoolplein zien ze gelijk het bekende gezicht van de sportbegeleider van BSOsport. Aangekomen bij de locatie kleden de kinderen zich eerst om in de kleedkamers. De kleinste kinderen worden hier uiteraard wat bij geholpen, maar zelfstandigheid wordt ook aangemoedigd. De kinderen trekken hun zelf meegenomen sportkleding aan, bijvoorbeeld een trainingspak. Omdat er bij BSOsport Robur buiten wordt gesport, moet er afhankelijk van het weer soms meerdere lagen kleding aangetrokken worden. De kinderen kunnen dit bij binnenkomst in de kleedkamer in één oogopslag zien op het ‘weerbord’. Op dit bord staat wat voor weer het wordt en welke kleding ze aan moeten doen. Als de kinderen klaar zijn mogen ze naar het clubhuis gaan waar wordt gegeten en gedronken.

   Als iedereen fruit, koekjes en drinken heeft gehad ruimen we met z’n allen de boel op. Alle kinderen krijgen een taak binnen het opruimen en schoonmaken. Ook hier wordt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid dus bevorderd. Taken die de kinderen kunnen krijgen zijn bijvoorbeeld bekertjes verzamelen, stoelen achteruit schuiven, vegen en de afwas afdrogen. Vele handen maken licht werk, dus dit is altijd met 5 minuten klaar! Des te meer tijd is er voor het sporten!

   Bij BSOsport Robur wordt er gesport op het mooie kunstgrasveld van Robur et Velocitas. Kunstgras scheelt niet alleen een hoop rare vlekken in de kleding, maar biedt ook een goede demping waardoor de kinderen minder snel blessures oplopen. Het sporten begint met een beginspelletje. Met dit spelletje kunnen de kinderen een beetje warm worden en in de juiste ‘sportsfeer’ komen. Daarna geeft één van de kinderen een spel of sport. Dit is geheel vrijwillig, een week van tevoren wordt gevraagd wie dit zou willen doen. Dan is het tijd van de thema’s uit het jaarplan. Het doel van het jaarplan is de kinderen met zoveel mogelijk verschillende sporten kennis te laten maken. Uiteindelijk zijn er 14 thema’s die bij BSOsport Robur gedaan kunnen worden. Zo kunt u denken aan voetbal, volleybal en hockey, maar ook circusonderdelen, stoeispelletjes en badminton komt aan bod. En natuurlijk de tik-, overloop- en roofspelletjes. Gedurende de middag doen de kinderen 2 thema’s uit het jaarplan. De sportbegeleiders proberen de kinderen spelenderwijs te ontwikkelen.

   Als beide thema’s zijn geweest mogen de kinderen vrij spelen met het materiaal wat we hebben. De sportbegeleiders doen natuurlijk lekker mee om nog even te genieten van het sporten met de kinderen. Tussen 17.30 en 18.15 uur kunnen de kinderen bij het veld worden opgehaald door hun ouders. Tijdens dit ophaalmoment kunnen ouders en begeleiders nog even kletsen, over de kinderen of gewoon een gezellig praatje.

   We hebben samenwerkingsverbanden met meerdere scholen in Apeldoorn, bijvoorbeeld de Koningin Wilhelminaschool, de Zevensprong, de Mheen, de Anne Frankschool, de Parkenschool, de Hertog van Gelre, de Diamant en de Vliegenier. Daarnaast geven we handbalclinics namens handbalvereniging Achilles op verschillende scholen in Apeldoorn om de sport te promoten. Ook werken we samen met zwembad de Sprenkelaar. Door deze samenwerking kan buitenschoolse opvang en zwemles gecombineerd worden. Zwemles tijdens de BSO dus!

   Bij BSOsport gaat het niet om wie de beste of de snelste is, maar kunnen de kinderen zich spelenderwijs motorisch ontwikkelen. Het doel van de sportbegeleiders is om het beste uit de kinderen te halen zodat zij succes beleven. En succesbeleving zorgt voor plezier! Voor het einde van het schooljaar krijgen alle kinderen een rapport waarin u de ontwikkeling van uw kind kunt volgen. Dit wordt ervaren als een leuke manier om progressie te zien!