• Na twee jaar onderbreking kon eindelijk weer gestreden worden om de Casa Bonita bokaal. WorldCup coördinator Collin Vermeulen had het draaiboek van Quirine uit de kast gehaald en vervolgens met de mensen van Casa Bonita de organisatie op zich genomen.

    Om kwart over negen uur verzamelden alle WorldCup spelertjes zich op veld 1 achter de vlag van hun land en ook Jong Oranje was ruim vertegenwoordigd. Onder muzikale begeleiding van Showband DAP werd een warming up gedaan. Traditioneel was ook de ING-leeuw aanwezig, soms wat spannend maar het bleek een hele lieve leeuw te zijn die met iedereen op de foto ging.

    Ook Margje Mahler, directeur van Casa Bonita was naar Robur gekomen om de start mee te maken. Maar nog mooier was het dat burgemeester Ton Heerts persoonlijk naar Robur et Velocitas was gekomen om in zijn eigen woorden getuige te zijn van dit schitterende initiatief van voetbalvereniging Robur et Velocitas en Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Speciaal was het dat ook enkele Oekraïense spelertjes, die ondergebracht zijn bij Casa Bonita, meespeelden.

    Na de warming-up op het eerste veld vertrok de gehele groep achter Showband DAP aan naar de grasvelden van Casa Bonita, waar de bewoners al klaar stonden om de voetballertjes te verwelkomen.  Hier aangekomen werd de dag officieel geopend door burgemeester Ton Heerts. In zijn openingswoord refereerde burgemeester Ton Heerts ook nog aan de 140ste verjaardag van Robur et Velocitas en bood voorzitter René Bloemhard van Gelre’s oudste vereniging de vlag van de gemeente Apeldoorn aan.  Ook directeur Margje Mahler had nog een speciaal cadeau voor Robur. Hierna volgde het volkslied, werd de Nederlandse vlag gehesen en het voetballen kon beginnen nadat alle teams de wedstrijdballen uit handen van de bewoners hadden ontvangen. Twee uur lang werd er gevoetbald. En in de pauzes konden de kinderen zich uitleven op het springkussen.

    Wat hebben we dit evenement gemist en wat was het leuk om twee totaal verschillende werelden samen te zien komen. Dank aan de organisatoren, alle medewerkers, de burgemeester en alle spelertjes. Een heerlijke dag zoals de foto’s van Britt Schreuder laten zien.