• Casa Bonita Bokaal zorgt voor lachende gezichten bij jong en oud

  Zelfs de zon had er zaterdag 13 mei zin in!

  Waar de droge dagen dit voorjaar op een hand te tellen zijn werd de inzet van alle vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de voetballertjes zelf beloond met een stralend mooie ochtend op de velden van Casa Bonita.

  Sinds 2015 steken we met de jongste jeugd jaarlijks de Ankelaarseweg over voor een van de leukste en meest opvallende evenementen die we bij Robur et Velocitas organiseren, de Casa Bonita Bokaal!

  Een evenement dat in het teken staat van verbinding tussen jong en oud en het midden heeft tussen een festival en een toernooi.

  Met grote ogen keken de kinderen op zaterdag ochtend naar de fanfare die veld 1 op kwam lopen. Komen die voor ons?! En loopt daar nou ook nog een oranje ING leeuw?

  De spelertjes stonden op dat moment al klaar bij de vlag van hun land en hun goed gevulde Coop teamtassen voor team foto’s en wat last-minute instructie van de bondscoaches.

  Tegen de klok van 10 uur vertrokken ze in een enorme stoet, waar het verkeer voor stilgelegd moest worden, naar Casa Bonita.

  Deze kleurrijke optocht onder leiding van de fanfare van DAP trekt ieder jaar weer veel bekijks. “Zijn dat allemaal spelertjes van Robur?”, hoorde ik iemand vragen, “ja meneer het gaat goed met de Robur jeugd!”

  Eenmaal aangekomen bij een met vlaggetjes en voetballend versierd Casa Bonita stelden de spelers en bondscoaches zich op voor het Wilhelmus en voor de opening van Nico Blauw die met zijn merk K’nex de World Cup sponsort. Nico is zelf lid van Robur maar voor de kinderen veel belangrijker, hij maakt speelgoed! Hoe cool is dat? Na deze leuke opening mocht een speler van ieder team een bal ophalen bij de bewoners van Casa Bonita die hier zichtbaar van genoten. Hier en daar werd zelfs even een balletje overgegooid.

  Daarna was het tijd voor het echte werk. Het toernooi ging van start voor World Cup G en H. Bij Jong Oranje werden leuke spelletjes gespeeld en trokken vooral ook de springkussen en de K’nex speelhoek de nodige aandacht.

  Op de veldjes van de World Cup werd ondertussen hard gestreden voor de winst. De te winnen beker voor de eerste plaats zorgt ieder jaar weer voor extra inzet en strijd.

  Met hulp van de bondscoaches en een ervaren wedstrijdtafel liep het allemaal als een zonnetje en de wedstrijden trokken veel bekijks van ouders, grootouders, bewoners, bekenden maar ook van mensen uit de buurt.

  Om op tijd klaar te zijn voor de finales was het bij Jong Oranje na een ruim uur voetballen en spelen tijd voor de prijsuitreiking. Omdat alle spelertjes super goed hun best hadden gedaan hebben ze allemaal de eerste prijs gewonnen! De beker werd onder applaus van alle aanwezigen uitgereikt en alle spelertjes kregen een mooie medaille en een cadeautje van de sponsor mee naar huis.

  Op de velden van de World Cup was het daarna tijd voor de finaleronde. De klassieker Nederland-Engeland stond bij World Cup H op het programma. De winnaar zou er vandoor gaan met de beker. Nederland sprong uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong. Engeland liet het daar echter niet bij zitten en bleek in de breedte over net iets meer power te beschikken. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong en bij het eindsignaal was duidelijk dat de beker voor Engeland was.

  Op die beker moesten ze nog wel even wachten op de finale van World Cup G. Daar hadden Argentinië en Australië de finale weten te bereiken. Argentinië gaf veel druk en kreeg de kansen, Australië verdedigde compact en bleef in de wedstrijd om vervolgens met een counter genadeloos toe te slaan. De beker ging dus met Australië mee naar huis. Alle spelers van de World Cup hadden ondertussen, naast de complimenten voor het goede spel, ook een medaille en een cadeautje gekregen en zaten klaar voor de prijsuitreiking. Met sportief applaus van de andere teams en onder gejuich van de toeschouwers ontvingen Engeland en Australië de Casa Bonita Bokaal. Daarmee kwam een eind aan een fantastische ochtend. Mariëlle Fluit, Medewerker Uitbureau van Zorggroep Apeldoorn; “we hopen dat volgend jaar het weer net zo mooi is als dit jaar en dat het evenement weer zo’n groot succes wordt!”

  Hier en daar werd nog wat gedronken of een patatje gehaald en verderop stond de aanhanger al weer klaar voor een razendsnelle verhuizing van alle goals, pionnen en ballen. Ook vrijdag stond al een groot aantal vrijwilligers klaar om de spullen naar Casa Bonita te brengen en ook nu was alles razendsnel weer opgeruimd en terug bij Robur. Vele handen maken dus echt licht werk. De Casa Bonita Bokaal brengt jong en oud bij elkaar en laat zien dat een groep vrijwilligers samen een enorm leuk en positief evenement kan organiseren, en laat dat nou precies zijn waar wij als Robur et Velocitas voor willen staan! We doen het SAMEN en kunnen enorm Trots zijn op het resultaat en de BELEVING op het veld.

  Ronald, Johan, Ben, Collin.

  Coördinatoren Jong Oranje en World Cup

  Bekijk alvast de film van Britt Schreuder: Filmpje Casa Bonita Bokaal 2023

  Hieronder de foto's van Britt Schreuder