• Aanleg nieuw kunstgrasveld op 2 en gebruik accommodatie in de winterperiode

  Als het weersomstandigheden het toelaten dan wordt op maandag 12 december gestart met de vervanging van het kunstgras van veld 2. Wij hopen dat op 20 januari de werkzaamheden afgerond zijn en we op een mooi nieuw veld kunnen voetballen.

  Waarom de vervanging in de winterperiode?

  Belangrijkste reden is dat het veld hard aan vervanging toe is. Na 15 jaar gebruik is het versleten, een toplaag van een kunstgrasveld gaat  gemiddeld 10 tot 12 jaar mee. Om te voorkomen dat het huidige kunstgrasveld niet meer voldoet aan de voetbaltechnische eisen, zijn we genoodzaakt om het veld in de winterperiode te vervangen. In deze rustige winterperiode heeft Robur met de leverancier gunstige prijsafspraken kunnen maken dan wanneer we het in de zomerperiode zouden doen.

  Kunstgras met fijngemalen houtsnippers.

  Robur kiest voor een organische infill: brockfill, dit zijn fijngemalen houtsnippers. Een duurzame oplossing waarmee de gemeente Apeldoorn een flink bedrag subsidieert. Hiermee is de rubber infill op veld 2 verleden tijd. Robur is de eerste voetbalvereniging in Apeldoorn die op een duurzame kunstgrasmat gaat spelen!  

  De ervaringen met deze infill leert ons dat het even wennen zal zijn voor de spelers. Bij bezoeken aan  andere verenigingen hebben we alleen maar positieve geluiden gehoord. Zo wordt dit nieuwe veld bij hoge temperaturen niet meer zo heet als een veld met rubber en dus ook geen rubberstank meer.

  Op het veld wordt ook gelijk de belijning aangebracht voor de wedstrijden van 6 tegen 6 en 8 tegen 8 zodat we geen pionnen meer hoeven neer te zetten.

  Planning

  Als de weersomstandigheden het toelaten, ziet de planning er als volgt uit:

  • 12 t/m 23 december verwijderen van de huidige mat en reinigen van de directe omgeving
  • 26 t/m 30 december kerstreces
  • 2 t/m 20 januari aanleggen onderlaag, nieuwe mat met de  organische infill

  Enige vertraging zou kunnen worden opgelopen omdat voor het lijmen van de kunstgrasmat een minimale dagtemperatuur van 5 graden noodzakelijk is.

  Veld 2 kan dus vanaf 12 december tot tenminste 20 januari niet gebruikt  worden. Nu maar hopen op de juiste temperaturen zodat de werkzaamheden op tijd afgerond kunnen zijn en Robur weer jaren lang kan profiteren van een gloednieuw, organisch kunstgrasveld.

  Planning trainingen en veldbezetting:

  • In de week van 12 t/m 16 december kan alleen nog op veld 1 getraind worden. Teams die in het weekend van 17 en 18 december nog een wedstrijd hebben, krijgen voorrang. Er wordt een trainingsschema opgesteld door Harry Koldenhoven;
  • Van maandag 19 december tot zaterdag 7 januari is de gehele accommodatie gesloten met uitzondering voor O23-1 en Robur 1 die vanaf 2 januari weer gaan trainen.
  • Alle teams t/m JO15,  ook Jong Oranje en de WorldCup, gaan op de zaterdagen in januari in de Fruytierschool zaalvoetballen. Hiervoor wordt een schema opgesteld (zie website).
  • Alle teams vanaf JO16 kunnen op de zaterdagen op het veld trainen/spelen.
  • De competitiestart voor de onderbouw (JO8 t/m JO12) is  zaterdag 21 januari.
  • De competitiestart voor de bovenbouw (JO13 t/m O23) is zaterdag 4 februari.
  • Harry Koldenhoven maakt voor de weken 9 t/m 13 januari en 16 t/m 20 januari een trainingsschema waarbij alleen gebruik gemaakt kan worden van veld 1.
  • In de periode 9 t/m 13 januari en 16 t/m 20 januari proberen we zoveel mogelijk gymzaaltjes te reserveren zodat de teams ook één keer in de week kunnen trainen in de zaal. Nadere afspraken hierover volgen.

  Het wordt dus een paar weken even inschikken en iets minder trainen. Daar tegenover staat  dat we  een schitterende, milieuvriendelijke kunstgrasveld voor terug krijgen.

  Hou de Robur-website in de gaten voor de trainingsschema’s, het schema voor de zaaltrainingen in de diverse gymzaaltjes en de Fruytierschool. En natuurlijk ook voor de voortgang  van de aanleg van het kunstgrasveld.