• Technisch manager selectieteams Eric Looijen (53) beëindigt na eind van dit seizoen zijn dienstverband bij Robur et Velocitas.

    Van 1992 t/m 1999 was Eric Looijen eerste elftalspeler en juniorentrainer van Robur C1, B1 en A1. Via AGOVV, Columbia en Enter Vooruit keerde hij in 2008 terug bij Robur als hoofdtrainer. De missie was een nieuwe hoofdmacht te formeren met veel eigen jeugd. Dat lukte zeer goed, bovendien promoveerde Robur 1 in vijf jaar van de 4e naar de 2e klasse. Na het hoofdtrainerschap bleef Eric Looijen in 2013 op verzoek van het bestuur aan als technisch manager van het selectievoetbal, een functie die hij inmiddels negen jaar bekleedt. Ook was hij drie jaar stagecoach van de CIOS-trainers.

    Reactie Eric Looijen: "Twintig prachtige jaren heb ik in allerlei rollen meegemaakt bij deze mooie club. Ieder huwelijk kent mindere momenten, maar telkens vond ik motivatie om tijd en energie in de club te steken. Dat kwam door de fijne mensen om me heen. Zonder anderen tekort te willen doen noem ik Ewald de Boer, met wie ik werkte als jeugd- en eerste elftalspeler, jeugd-, assistent- en hoofdtrainer, hoofd opleidingen en nu bestuursondersteuner. Hoofd technische coördinatie Harry Koldenhoven, een jeugdvriend vanaf mijn twaalfde en voorzitter René Bloemhard, die ik ken vanaf mijn eerste uur bij Robur, mogen niet onvermeld blijven. We hebben allemaal onze eigenaardigheden maar dit zijn mensen met hart voor de club. Tientallen trainers zag ik voorbij trekken. De meest recente zijn Martijn Jongbloed (hoofdtrainer), Roy Zweverink (JO23-1) en Bas van den Bergh (JO17-1), topgasten om mee te mogen werken. Aan het eind van dit seizoen leveren we bovendien vier trainers met een UEFA-C en twee met een UEFA-B diploma, dat zijn mooie resultaten waarmee Robur zich onderscheidt als opleidingsclub voor trainers!

    De ambitie om hoofdtrainer te zijn, is langzamerhand verdwenen. Mijn aandacht verschuift naar de breedtesport. De KNVB stimuleert sinds 2018 gelijke kansen en een gelijk aanbod voor jongens en meiden, ik vind dat een goede ontwikkeling. Binnenkort rond ik de docentencursus van de KNVB af, zodat ik beginnende trainers op weg mag helpen. In het nieuwe seizoen start ik als hoofd opleidingen bij SC. Overwetering in Olst. Met de mensen van deze vereniging heb ik goede gesprekken gevoerd. Voor het eerst sinds jaren kreeg ik zin in een nieuwe stap. Ik ben daar straks veel op het veld en help trainers bij het geven van goede trainingen en de omgang met een spelersgroep.  

    Uiteraard blijf ik lid van Robur. Het blijft een prachtige club met veel potentie, waar men hopelijk de komende. Ik hoop dat men er de komende jaren slaagt nieuw beleid te ontwikkelen en uit te voeren. van een  en zal ik daar regelmatig mijn vrienden treffen.

    Voorzitter René Bloemhard geeft aan dat hij Eric Looijen met  pijn in het hart ziet vertrekken. “Als leider heb ik Eric Looijen al meegemaakt als jeugdtrainer en als voorzitter in alle rollen zoals omschreven door Eric zelf. Als trainer onderscheidde Eric zich door de jeugd een kans te geven en ze ook daadwerkelijk beter te maken. Hetzelfde, begeleiden en beter maken, deed hij vervolgens met onze selectietrainers. Zijn passie voor het voetbal kwam met name naar voren in de jaren dat Eric als begeleider van de CIOS-studenten een zeer degelijke basis heeft gelegd voor de opleiding van onze jongste voetballertjes. De volgende stap is om deze basis een vervolg te geven bij de oudere lichtingen. Naast trainer en technisch manager is Eric een echte clubman. Hierdoor schroomde hij niet om allerlei extra taken op te pakken, alleen maar omdat ze anders niet gedaan werden. Ik denk dat bijna niemand binnen de vereniging enig idee had wat Eric allemaal voor de vereniging heeft gedaan. Met de stap naar Overwetering zal Eric zich beter kunnen focussen op zijn nieuwe rol als hoofd opleidingen. Ik kan Overwetering alleen maar feliciteren met het binnenhalen van Eric Looijen. Bij Robur beraden we ons nu over de opvolging. Mogelijk zoeken wijdeze eveneens in de hoedanigheid van eenhoofd opleidingen.