• Een esportswall bij Robur?

    “Mam, ik wil later professioneel esporter worden” horen we steeds vaker. Dat is helemaal niet gek, aangezien esports steeds populairder wordt in Nederland met 15 februari als absoluut hoogtepunt. Nog nooit eerder werd een FIFA event zo groot georganiseerd als de eDivisie Finals. Ruim 1.500 esportsfans waren naar het indrukwekkende AFAS Live afgereisd om de ontknoping van de competitie bij te wonen, terwijl meer dan 300.000 fans mee keken via de livestream. Wie denkt dat het alleen nog maar om een potje FIFA gaat heeft het mis: de prijzenpot van de eDivisie bedraagt dit jaar €100.000.

    Ook bij Robur is esports geen onbekend terrein. Zo organiseren we namelijk al meerdere jaren in de kantine een FIFA toernooi voor onze leden. Wat veel misschien niet weten, is dat we bij Robur iemand in ons midden hebben die op professioneel gebied al actief is in de esportswereld. JO17-speler Levi de Weerd speelt namelijk bij Vitesse week in week uit de sterren van de hemel in de Weekend League. In januari wist hij 148 van de 150 wedstrijden te winnen, wat hem de beste FIFA-speler van de wereld maakte.

    Om mee te bewegen met deze groeiende tak, zijn we in gesprek met WePlay Esports om een eigen esportshoek te faciliteren. Met de esportswall (een wand in de kantine met twee ingebouwde Playstations en tv-schermen) creëren we een plek in de kantine waar altijd gegamed kan worden. Zo kun je je clubgenoten voor of na de training/wedstrijd uitdagen om gezellig een potje FIFA in de kantine te spelen. Daarnaast richten we een esportsteam op die mee doet aan een competitie met esportsteams van andere verenigingen door heel Nederland. Zo kun jij Robur niet alleen op het voetbalveld, maar ook in de kantine vertegenwoordigen!

    Vind jij dit een leuk idee en wil je dat de esportswall in onze kantine moet komen? Kijk dan op www.weplayesports.com/esportswall-robur. Daar kan je ook aangeven dat je graag wil dat deze Esportwall bij Robur moet komen.