• Op zaterdag 15 juni om 16:00 wordt op het complex van Robur et Velocitas ter afsluiting van het Janny van Rhee Meidentoernooi een wedstrijd gespeeld tussen een vrouwenteam bestaande uit speelsters van Robur en Victoria Boys tegen de ex Oranje Leeuwinnen bestaande uit speelsters die in het verleden gespeeld hebben in het Nederlands vrouwenelftal.

  Robur mag zich heel erg gelukkig prijzen dat dit team Robur heeft gekozen om deze wedstrijd te spelen omdat ze eigenlijk maar twee keer per jaar aantreden. En de Nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC is er daar natuurlijk altijd één van.

  Dus een mooie gelegenheid om deze ex Internationals aan het werk te zien. Bekendste speelster is natuurlijk de nog maar net gestopte Stefanie van der Gragt. Wie herinnert zich niet haar doelpunt in de extra tijd in de kwartfinalewedstrijd tegen de latere wereldkampioen Spanje vorig jaar op de WK in Australië en Nieuw Zeeland.  Stefanie speelde uiteindelijk 107 wedstrijden voor het Nederlands team.

  Naast Stefanie van der Gragt zien we nog veel meer speelsters met een groot aantal interlands achter de naam. Speelsters die de afgelopen decennia mee hebben geholpen om het Nederlands damesteam naar de wereldtop te voeren. Speelsters als Dyanne Bito (146 interlands), Sandra Muller (56 interlands), Hanneke Mensink Nicole Delies (41 interlands), Nangila van Eyk (37 interlands).

  Verder bestaat het team uit Latoya Babel, Linda Bos, Marjan Brouwer, Lisan Goudena, Patricia Keeldar, Karin Legemate, Mirte Roelvink (ooit speelster bij Klarenbeek), Babiche Roof, keepster Eline Sol, Chavelli Stolk, Miranda Verrips, Priscilla de Vos en Ilse Witteman. Het team wordt gecoached door Janny Timisela (ook goed voor 63 interlands).

  Tegenstander is een combinatieteam van speelsters van Robur et Velocitas en Victoria Boys. Eind vorig seizoen wilde een aantal dames die bij Robur actief waren in de organisatie gaan voetballen. Tot dan was er nog geen damesvoetbal bij Robur. Afspraak was dat als er tenminste acht speelsters gevonden werden, Robur voor een trainer zou zorgen. Die acht kwamen er vrij snel en inmiddels zijn het er meer dan twintig. Ook de trainer werd snel gevonden in de persoon van Harry van Buuren, ex-prof bij Sparta en jarenlang aanvoerder van het eerste elftal van Robur.

  Uit dit team is een vijftal dames geselecteerd die gaan spelen tegen de ex Oranje Leeuwinnen. Het team wordt aangevuld met de meiden van MO17 met coach Elco Harte die gewend zijn op divisieniveau te spelen. Een aparte combinatie maar dit team gaat er alles aan doen om er zaterdag 15 juni een mooie en sportieve wedstrijd van te maken. Reden genoeg dus om op zaterdag 15 juni om vier naar het complex van Robur et Velocitas te komen.

  Op de foto ontbreekt coach Harry van Buuren