• Op dinsdagavond 23 augustus is Fred Schenning overleden. In mei werd Fred nog gehuldigd voor zijn 65-jarige lidmaatschap van onze vereniging, waarbij hij op ludieke wijze werd toegesproken door zijn vrouw Vera.

    Fred was als tienjarige lid geworden van Robur et Velocitas en heeft al die jaren bij Robur gevoetbald, met een kleine onderbreking. Fred maakte een kort overstap naar AGOVV maar kwam al snel weer terug naar Robur, samen met Hans de Boer en Ben Jansen. Na jaren in het eerste gespeeld te hebben, vervolgde Fred zijn voetbalcarrière bij de veteranen waar hij speelde met veelal dezelfde spelers waarmee hij ook in het eerste had gespeeld. Als echt voetbaldier was Fred inmiddels ook actief als trainer onder meer bij Victoria Boys, Colmschate, Emst om uiteindelijk nog tot enkele jaren geleden de veteranen op hun oude dag beter te leren voetballen.

    Naast voetballer en trainer heeft Fred zich ook op vele andere manieren ingezet voor Robur et Velocitas. Zo maakte hij enkele jaren deel uit van het hoofdbestuur.

    Met het overlijden van Fred verliest Robur et Velocitas een clubman in hart en nieren.

    De begrafenis heeft onder grote belangstelling plaatsgevonden.

    Vera Schenning laat ook namens kinderen en kleinkinderen het volgende weten: "Het leven gaat verder, de zon komt weer op. Het gemis blijft, maar jullie belangsatelling tijdens de ziekte van Fred en na zijn overlijden, was ons tot grote steun. Onze dank daarvoor.