• Henk Kamphuis

   

   

   

  Enkele dagen geleden kregen we het bericht door dat Henk Kamphuis in zijn woning in Oirschot in zijn slaap is overleden.

   

  Henk is lid geworden van Robur et Velocitas in 1952 op 16-jarige leeftijd. Vele jaren lang speelde hij in ons eerste elftal waarvan ook jaren als aanvoerder. Na zijn actieve periode als voetballer bleef Henk actief binnen de vereniging.  Zo was Henk lid van de Commissie Samenstelling Hogere Elftallen, de latere Technische Commissie. Van 1969 tot 1972, toen Robur net was verhuisd naar de huidige locatie aan de Anklaarse weg, zat Henk in de Terreincommissie.

  En natuurlijk maakte Henk in de periode 1968 tot 1973 deel uit van het hoofdbestuur. Reden genoeg voor de leden om Henk Kamphuis in 1974 te benoemen tot Lid van Verdienste.

   

  Ondanks dat Henk Kamphuis al jaren in Oirschot woonde kwam hij nog regelmatig bij Robur bij vergaderingen of wedstrijden van het eerste of sprak hij af met generatiegenoten Wim Erkens, Cees van Steensel, Gerrit Brouwer. En een enkeling zal Henk ook nog herinneren als lid van de Robur visclub die elk jaar naar Friesland ging.

   

  Met Henk Kamphuis verliest Robur et Velocitas wederom een gerenomeerd lid

  Het afscheid vindt zaterdag plaats in besloten kring.