•  

   

   

  Henry Udinga vertrekt bij Robur et Velocitas

   

   

   

  Henry was zeven jaar keeper van Robur 1 en 7 jaar keeperstrainer en keeperscoördinator. De maandagavond werd een begrip voor de jeugdkeepers en voor de trainers die Henry hielpen om goede trainingen te geven. Het keepersgilde van Robur et Velocitas is gestaag beter geworden. Aan dat tijdperk komt helaas een einde. Henry Udinga vertrekt in het nieuwe seizoen naar SP. Teuge. 

   

  Als sluitpost van het eerste elftal maakte Henry Udinga diverse promoties mee. Met de jaren werd hij beter. Aan het eind van zijn loopbaan hoefde hij nauwelijks nog te duiken, zijn coaching maakte dat Robur 1 goed verdedigde. Zijn zorgvuldig gekozen tenues werden nauwelijks nog smerig.

  De tegenstander kwam minimaal tot scoringskansen, voorkomen was voor Henry beter dan genezen. Op zijn 40e stopte Henry definitief als keeper van Robur 1, waarna hij trainer werd van onze seniorenkeepers en de jeugdkeepers. 

   

  Hoewel Henry tijdens zijn keeperspensioen bij een aantal noodgevallen weer opgetrommeld werd, beet hij zich steeds meer vast in het trainersvak. Hij droeg zijn ervaring over en schonk aandacht aan techniek, tactiek en standaardsituaties. Stimuleerde keepers om mee te denken met trainer en team. Ze moesten meepraten over de speelwijze. En ze moesten, net als hij vroeger, aandacht hebben voor een mooi tenue. "Een keeper hoort niet in een lange broek te spelen..., aldus Henry".

   

  Vorig seizoen wilde Henry de focus volledig leggen op jeugdkeepers. Hij benutte de ruimte die hij om ook bij CSV Apeldoorn aan de slag te gaan. Deze week meldde Henry het volgende: "Ik merk aan mezelf, dat mijn drive en enthousiasme anders worden. Niet minder, maar anders. Het voelt alsof ik aan een nieuwe uitdaging toe ben, een nieuwe omgeving, nieuwe keepers, een andere club, kortom een andere omgeving. En dan is het goed om dit bijtijds kenbaar te maken. Komend seizoen ga ik naast de jeugdkeepers van CSV Apeldoorn ook de keepers trainen van Sportclub Teuge. Ik moet wel zeggen, dat deze keuze niet eenvoudig is en was, maar eenmaal gemaakt voelt het goed zo. We gaan de komende maanden er nog samen flink tegenaan, wat dat betreft liggen de uitdagingen voor het oprapen. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de teamindelingen, ook daar blijf ik gewoon bij betrokken. En de tweede helft van de competitie is nog maar net begonnen. Uitdaging genoeg!".


  Het hoort bij de voetbalwereld dat mensen verkassen, de motieven van Henry respecteren wij volledig. Je kunt niet eeuwig hetzelfde blijven doen. Dit is echter een gevoelige aderlating voor Robur et Velocitas. Ten eerste omdat Henry Udinga unieke kwaliteit en geestdrift leverde, ten tweede omdat het vinden van een kwalitatieve vervanger een lastige opgave is. 

   

  Later dit seizoen zullen wij op gepaste wijze officieel afscheid nemen van Henry Udinga. Wij feliciteren Henry met zijn nieuwe uitdaging en wensen hem veel plezier en succes bij het afronden van de werkzaamheden bij Robur en de nieuwe start bij SP. Teuge.