• Hoofdtrainer Ewald de Boer verlengt contract.

   

  Robur et Velocitas gaat ook in magere tijden door met trainer De Boer

   

  TRAINERSCARROUSEL Tevreden zijn de technische mensen niet bij Robur et Velocitas, de nummer zes van de derde klasse B. Maar de club gaat wel nog een jaar door met hoofdtrainer Ewald de Boer en assistent Martijn Droppert.

  Technisch manager Eric Looijen stelt dat een trainerswissel niet de oplossing is voor de problemen bij Robur et Velocitas. Veranderingen komen er wel. Assistent Ronald Stap vertrekt, Droppert zal geen keeperstrainer meer zijn maar wordt volledig veldtrainer en assistent-coach. De club gaat op zoek naar een nieuwe keeperstrainer.

  Looijen vindt dat er hogere eisen gesteld moeten worden aan de spelers. ,,Talentvolle jeugdspelers die kwaliteit en bravoure aan de selectie kunnen toevoegen, krijgen zo snel mogelijk de kans zich te manifesteren. We gaan nog meer aandacht besteden aan de doorstroom van de jeugd. Ook kan het zijn dat specifieke kwaliteit extern wordt gezocht, als deze binnen Robur ontbreekt. Niet in grote aantallen, maar gericht op een positie.’’

  Het streven is om met Robur et Velocitas, een grote club, met goed voetbal tot betere prestaties te komen. Het vlaggenschip heeft in de winterstop acht punten achterstand op Overwetering, AZC en Helios, die de tweede plaats delen. De ongeslagen koploper SV Epe, met vijftien punten meer, is ver uit beeld.