• Na een kort ziekbed is op zaterdag 13 januari 2024 Peter Kooiman overleden.

  Peter werd in 1971 lid van Robur et Velocitas, nadat hij verhuisde vanuit Amsterdam naar Apeldoorn. Naast actief te zijn geweest als voetballer heeft Peter ook vele vrijwilligerstaken voor de club gedaan. Zo is hij jeugdtrainer, scheidsrechter en lid van de accommodatiecommissie geweest. Ook heeft hij vele klusjes gedaan in zijn vrije tijd voor leden van de club. Mensen hoefden Peter maar te vragen en hij stond voor ze klaar. Daarnaast was hij een trouwe bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal, zowel thuis als uit. Soms zag hij weinig van de wedstrijd, maar had hij het enorm naar zijn zin in het clubhuis.

  Veel bezoekers en tegenstanders zullen Peter vooral meegemaakt hebben als leider van het Veteranenelftal, dat veel kampioenschappen gevierd en mooie uitjes beleefd heeft. Tijdens die uitjes en op veel andere momenten zorgde Peter voor heel wat entertainment door zijn grappen en grollen. Daarnaast kon hij als geen ander kunstfluiten. Dat heeft hij vaak op zijn eigen vingers gedaan, maar ook geregeld op vingers en tenen van dames.

  In 2022 ontving Peter zijn speldje voor zijn 50-jarig lidmaatschap (vanwege Covid een jaar later). Peter was een trotse Roburiaan, zelfs in zijn laatste weken wilde hij heel graag naar zijn club toe.

  De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

  Peter, rust zacht.

  Peter zoals we hem zo vaak gezien hebben...