• Beste voetbalvrienden en vriendinnen

  In het 140ste bestaansjaar van onze club heten wij u allen welkom op ons sportcomplex. Robur et Velocitas heeft een ruime ervaring in het organiseren van toernooien, maar dit is de eerste keer dat er bij Robur et Velocitas een toernooi voor meiden wordt georganiseerd. Uiteraard wel op de verzorgde wijze waarop wij gewenst zijn toernooien te organiseren.

  Wij vragen alle teams zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat achter in ons clubhuis. U wordt ontvangen met koffie en de benodigde informatie om deze dag goed door te komen.

  Wat meer over Robur et Velocitas

  Robur et Velocitas is op twee na de oudste voetbalvereniging van Nederland en de oudste van Gelderland. Opgericht in 1882, dus 140 jaar geleden. Oorspronkelijk opgericht als criquetvereniging, maar na enkele jaren werd er ook gevoetbald.

  Ons eerste elftal speelt derde klasse en heeft het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse net gemist. We zijn een bloeiende vereniging met tussen de 900 en 1000 leden, voornamelijk jeugd. Hieronder spelen heel wat meiden mee, maar tot afgelopen seizoen alleen maar in gemengde teams.

  Al jaren waren er plannen om met meidenvoetbal te beginnen. Dit seizoen zijn we er daadwerkelijk in geslaagd om twee meidenteams te laten spelen in de competitie.

  Om het meidenvoetbal binnen onze vereniging nog meer te stimuleren hebben we besloten het seizoen af te sluiten met een mooi toernooi voor onze MO11- en MO13-team.

  En wat is er mooier om dit toernooi te vernoemen naar Janny van Rhee, de eerste vrouw die lid werd van Robur et Velocitas.

  Wie was Janny van Rhee.

  Naamgever van het toernooi is mevrouw Janny van Rhee, de eerste vrouw die lid is geworden van Robur et Velocitas. Dat was in 1974.

  Haar zoon Salem Samhoud was als pupil bij Robur komen voetballen en Janny als ondernemende vrouw was gelijk actief bij Robur met name in het toenmalige jeugdhonk. Dat was een eigen ruimte voor de jeugd waar getafeltennist kon worden, waar een voetbalspel stond en waar de jeugd wat kon drinken. Om mee te kunnen praten over zaken binnen Robur moest mevrouw van Rhee wel lid worden van Robur et Velocitas. Maar een vrouw binnen het mannenbolwerk dat Robur et Velocitas in die tijd was, dat was nogal wat. Je kan het je nu haast niet voorstellen. Uiteindelijk werd het toegestaan, maar toen nog wel met de opmerking dat de clubavond alleen voor mannen was. Maar ook dat heeft niet lang meer stand gehouden.

  Wat dat betreft heeft Janny van Rhee dus baanbrekend werk verricht binnen Robur et Velocitas wat betreft de introductie van vrouwen in de vereniging, dus het is niet meer dan logisch om haar naam te koppelen aan het nieuwe meidentoernooi.

  De organisatie van het Janny van Rhee Meidentoernooi

  Kijk voor het wedstrijdschema van MO11 op wedstrijdschema MO11

  Kijk voor het wedstrijdschema van MO13 op wedstrijdschema MO13

  Kijk voor het programmaboekje op Programmaboekje Janny van Rhee Meidentoenooi 2022