• Joost van Eck komt naar Robur et Velocitas

   

   

   

  Joost van Eck speelt vanaf het seizoen 2019/2020 voor Robur et Velocitas. De 19-jarige linksback komt over van Groen Wit. Joost is ambitieus en dat is juist de reden waarom hij voor Robur et Velocitas heeft gekozen. Naast dat hij verdedigend sterk is, neemt de linkspoot veel aanvalsdrang mee. Kracht en snelheid past natuurlijk goed bij onze club! 

   

  Joost is begonnen met voetballen bij Robur et Velocitas. Hoewel woonachtig in de Maten, was Robur et Velocitas zijn eerste club. Bij Robur kon je namelijk net iets eerder beginnen dan elders. Ook de vader van Joost heeft een voetbalachtergrond bij Robur et Velocitas. Na een korte periode bij Robur et Velocitas stapte Joost over naar Groen Wit. Dat was dichter bij huis en daar voetbalden zijn klasgenootjes ook. 

   

  Sinds een maand is Joost al wekelijks op ons sportcomplex. Vanuit zijn opleiding leidt hij met Eric Looijen en Wout Meijer de trainingen van de WC, JO 9 en JO 10 op woensdagmiddag. Volgend seizoen wil hij zijn UEFA B trainersdiploma gaan halen. Voetballen is een belangrijk onderdeel van zijn leven. 

   

  Trainer Ewald de Boer: ‘Ik ben zeer blij met de komst van Joost naar onze club. Joost weet wat hij wil en maakt een hele evenwichtige indruk als 19-jarige speler. Hij heeft voor zichzelf gekozen, dat karakter voegen wij graag toe aan onze selectie. Zijn linksbenigheid vergroot onze voetballende mogelijkheden. Ik verwacht dat Joost zich snel verder zal ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar onze samenwerking.’