• Kees Jonker 1923 - 2018 †

   

   

   Op 29 oktober j.l. is ons ontvallen, Cornelis Johan Jonker.

  Kees Jonker is 95 jaar oud geworden. Hij is 68 jaar lid van Robur et Velocitas geweest.

  Kees Jonker heeft zelf nooit gevoetbald bij Robur maar is wel al van jongs af aan bezoeker van de wedstrijden van ons eerste team. Vele jaren geleden al met zijn vader mee toen Robur nog aan de Asselsestraat speelde en met de bus mee naar de uitwedstrijden naar uithoeken als Zwaagwesteinde. Maar ook nu nog zagen we Kees met enige regelmaat op zondagmiddag bij ons vlaggenschip. 

   

  Een stukje uit een interview uit een oude Rood Wit van 5 jaar geleden met Kees Jonker:

  Na bijna dertig jaar deel uitgemaakt te hebben van de vouwploeg stopt Kees Jonker als trekker van de vouwploeg. Vouwploeg? Voor velen een onbekend fenomeen. Wat is de vouwploeg? De vouwploeg zorgt er voor dat de Rood Wit maandelijks op de mat komt te liggen. De vouwploeg bestaat uit een aantal trouwe Roburianen die eens in de maand, meestal op een woensdagmorgen, naar ons clubhuis komt om de bijna duizend RoodWitten te voorzien van een omslag en een etiket. En heel vaak moet er ook nog een folder, een flyer of een kerstkaart bijgesloten worden. Een intensieve klus waar de vouwploeg wel een paar uurtjes mee bezig is.  En dat al vele tientallen jaren.

   Kees Jonker heeft inmiddels de respectabele leeftijd bereikt van negentig jaar, heeft bij de gemeente Apeldoorn gewerkt en is ook al weer 63 jaar lid van Robur et Velocitas. Sprekende met de heer Jonker komen de namen voorbij die bij de "oudere" Roburianen ongetwijfeld een hoop herinneringen naar boven doen komen.  Zo werd de heer Jonker in 1986 benaderd door René Mestrom om deel uit te maken van de vouwploeg. René Mestrom was naast journalist bij de Nieuwe Apeldoornsche Courant jarenlang redacteur van RoodWit.  De heer Jonker kende René Mestrom al via Robur en had ooit in de klas gezeten met zijn broer. Namen uit de vouwploeg uit die en latere tijden zijn ondermeer Teun Bagchus en vrouw, Dik Koller en vrouw, Lenie en Hans Schaufeli, de heer Frens, Jo Paul, Henk Molenbroek, Marti van Rijssen en vele anderen. De aanwezige vouwploegleden van de laatste RoodWit waren Jan van der Laan, Gep Dijkamp, Ben jansen, Ton Zinnemers, Dies Frens, Jan Ditzel, Arthur van Lunzen, Frans Klokkers, Geke Odding en hopelijk ben ik nu niemand vergeten.

  De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden.