•  

     

    Luca Hendriks speelt vanaf het seizoen 2019/2020 voor Robur et Velocitas. De 22-jarige creatieve speler komt over van CSV Apeldoorn. Luca speelt het liefste als ‘nummer 10’ en kan ook goed uit de voeten in een vrije rol vanaf de zijkant.

    In het seizoen 2017/2018 speelde Luca een opvallend seizoen bij AGOVV. Hierdoor klopte CSV Apeldoorn bij hem aan om terug te keren op het oude nest waar hij ook zijn jeugdjaren succesvol heeft doorgebracht. Helaas leidde dat dit seizoen niet tot een doorbraak in het eerste van CSV Apeldoorn. Luca heeft nog steeds de ambitie om op zo’n hoog niveau te presteren. Hij heeft Robur et Velocitas uitgekozen om dat voor elkaar te krijgen. Hoewel Luca naar meerdere clubs en zelfs hoger spelende clubs kon, heeft hij gekozen voor Robur et Velocitas, omdat hij daar het beste gevoel bij heeft.

    Trainer Ewald de Boer: ‘Ik ben zeer verheugd met de keuze van Luca voor Robur et Velocitas. In het seizoen dat Luca bij AGOVV hebben wij meerdere keren tegen elkaar geoefend. In elke wedstrijd viel hij ons positief op. Zijn overstap naar CSV Apeldoorn verbaasde mij niet. Luca brengt met zijn creativiteit en wendbaarheid veel voetbal mee, waardoor wij beter kunnen gaan voetballen op de helft van de tegenpartij. Dat is een onderdeel van ons spel dat wij graag willen verbeteren en daar kan Luca een mooie en belangrijke rol in gaan vervullen.’