• Martijn Jongbloed nieuwe hoofdtrainer Robur et Velocitas  

  Na zo’n twintig sollicitaties en een reeks goede gesprekken hebben we de knoop met plezier doorgehakt. Martijn Jongbloed (31) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Robur!

  Martijn Jongbloed presenteerde zich overtuigend als een ambitieuze, innovatieve, taak- en organisatiegerichte trainer. Hij gaat voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal en weet hoe hij dat wil bewerkstelligen op een manier die past bij Robur. Martijn heeft moderne ideeën maar respecteert een oude waarde: de kwaliteit van de spelers bepaalt de keuze voor zijn speelwijze.

  In 2008 werd Martijn Jongbloed jeugdtrainer bij Victoria Boys en later werkte hij met de jeugd van WSV. In 2018 werd hij hoofdtrainer bij Victoria Boys en dit seizoen verbond hij zich als hoofdtrainer aan Go Ahead Eagles JO13, waar onlangs zijn contract met twee jaar werd verlengd. Verder is Martijn projectmedewerker voetbalontwikkeling bij de KNVB en groepsleerkracht in het basisonderwijs, een functie die hij op termijn achter zich laat om zich volledig op voetbal te richten. Martijn wil zo gauw als mogelijk zijn trainersdiploma UEFA-A behalen.

  Reactie Eric Looijen (technisch manager):

  “De enige Apeldoorner die gesolliciteerd heeft, wordt uiteindelijk onze nieuwe hoofdtrainer. Martijn Jongbloed heeft mij aangenaam verrast in onze gesprekken. Hij heeft een interessante voetbalvisie en wat ik vooral belangrijk vind, Martijn wil zichzelf blijven ontwikkelen op alle gebieden. De vertegenwoordiging vanuit de spelersgroep was net zo enthousiast als ik, waardoor de keuze gemakkelijk was. Wij voorzien een samenwerking waarin Martijn Jongbloed zich met hart en ziel in zal zetten voor Robur 1, maar ook voor onze jeugdafdeling een toegevoegde waarde heeft”.

  Reactie Martijn Jongbloed: 

  “Ik ben trots en blij dat de gesprekken met Robur hebben geleid tot deze verbintenis. De opzet van de sollicitatie heeft mij veel vertrouwen gegeven in een toekomst bij Robur. De voetbalinhoudelijke kant werd samengevoegd met de, als ik het zo mag noemen, “menselijke” kant. Dat spreekt mij erg aan, je bent als hoofdtrainer natuurlijk in eerste instantie verantwoordelijk voor de training en samenstelling van de selectie alsmede de coaching tijdens de wedstrijden, maar de manier waarop je dit wilt managen is uitvoerig besproken. Samen hechten wij er aan een fijn werkklimaat neer te zetten. De sollicitatie was heel breed en professioneel opgezet en mijn enthousiasme is er alleen maar groter door geworden.

  Dit alles neemt niet weg dat ik het heel moeilijk vind afscheid te nemen van Victoria Boys. Mijn club waar ik met veel plezier heb mogen werken en waar ik ben opgegroeid als kind. Ik ben vanaf mijn zesde al lid en heb met veel mensen zowel binnen als buiten het veld een hechte band opgebouwd.

  De kans om een stapje hoger te mogen werken en de manier waarop Robur mij in de gesprekken een warm gevoel gaf, heeft de doorslag gegeven. Rest mij de komende maanden, indien dit door Corona nog kan, alles op alles te zetten voor een mooie afsluiting bij Victoria Boys. Hier ben ik niet bang voor want deze groep heeft heel veel potentie en zij gaan de komende seizoenen zeker hoge ogen gooien in een mooie organisatie als Victoria Boys”.