• De selectie van ons eerste elftal toont komend seizoen een aantal nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan jullie voor.

   

   

  Kelvin Ruijsch (Loenermark)

  Kevin

  Centrale verdediger Kelvin Ruijsch (25) van Loenermark voetbalt komend seizoen bij Robur et Velocitas. Met Koen Donker, Robert Schildkamp en Timo van der Gouw zetten na dit seizoen drie centrale verdedigers een stapje terug uit onze selectie, waardoor er ruimte is voor nieuwe spelers. Intern kunnen wij dit oplossen met Joost van Eck, Jeffrey Schouten en jeugdspeler Jarno Huiskamp. De komst van de ervaren Loenenaar geeft meer mogelijkheden én de nodige concurrentie.

  Kelvin Ruijsch speelde zijn gehele jeugd bij Loenermark, altijd in het hoogste elftal. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in Loenermark 1, waar hij drie jaar speelde voordat hij de overstap maakte naar de selectie van CSV Apeldoorn. Kelvin keerde na een jaar terug bij “zijn” Loenermark waar hij tot op heden met zijn broer het hart van de defensie vormde.

  Op ambitieniveau was het gevoel direct goed aan beide kanten. In een aantal fijne gesprekken bij Robur kwam duidelijk naar voren dat Kelvin op een ideale leeftijd de sportieve uitdaging bij ons zoekt om zijn plafond alsnog te ontdekken. Eerste doelstelling van Kelvin is om een vaste, waardevolle speler in Robur 1 te worden.  

  En uiteraard is er onze gezamenlijke ambitie om met deze mooie selectie naar de 2e klasse te promoveren.

  Jarno Huiskamp (eigen jeugd)

  Jarno

  Jarno Huiskamp is als minipup gestart bij de World Cup van Robur et Velocitas. Daarna speelde hij, voornamelijk als centrale verdediger, altijd in het hoogste team van zijn lichting. Het spel van de fysiek sterke verdediger kenmerkt zich door gedrevenheid en wilskracht. Opbouwend laat Jarno eveneens een mooie ontwikkeling zien, waardoor wij nu de tijd rijp achten om hem toe te voegen aan de selectie van Robur 1. Jarno heeft zich al eens laten ontvallen in de toekomst  graag samen met zijn jongere broer Rubin het hart van de defensie van onze hoofdmacht te vormen. Een droom die wij uiteraard van harte ondersteunen. Vooralsnog moet Jarno eerst aan de bak om een vaste kracht in Robur 1 te worden.  

  Rodrigo Walsweer (Swift’64)

  Rodrigo

  Rodrigo Walsweer (31) is een gedreven verdediger die opgroeide op bij Swift’64 in Swifterbant. Hij speelde later in B1 en A1 bij Almere City, waarna hij als senior terugkeerde bij het 1e elftal van Swift’64. Vervolgens speelde Rodrigo nog voor de tweedeklasser Drenthina in Emmen.

  Rodrigo woont sinds een jaar in Apeldoorn samen met zijn vriendin en besloot zich na een prettige kennismaking aan te melden bij de selectie van Robur. Hij moet wedstrijdfit worden na een knieoperatie in 2019 en is vastbesloten op zijn oude niveau terug te keren.

  Doelman Ruben Fremouw (AGOVV)

  Ruben

  Ruben Fremouw (28) is een ervaren doelman, afkomstig van AGOVV. Ruben vervangt Jorrit Brinkman die terugkeert op het oude nest Columbia om, naar verluidt, in een lager team te gaan voetballen. Leuk om te vermelden, is dat Ruben Fremouw ooit als kleine jongen zijn eerste schreden op het voetbalveld zette bij…. Robur et Velocitas. 

  Ruben koos voor een vervolg bij AGOVV waar hij opgepikt werd door de jeugdopleiding van Vitesse.

  Het werd geen definitief profavontuur waardoor Ruben terugkeerde bij de amateurs van AGOVV en later bij CSV Apeldoorn en VIOS Vaassen. Ruben Fremouw ziet bij Robur een talentvolle en ambitieuze selectie en wil na twee verloren “coronaseizoenen” de uitdaging aangaan en met Brian Rosler gaan uitvechten wie de eerste keeper wordt van Robur. Naast zijn terugkeer bij Robur als actief voetballer zal Ruben zich wekelijks op de maandagavond verdienstelijk maken als keeperstrainer bij de jeugd.

   

  Eerder was al bekend dat Modou Nyang de gelederen van Robur komt versterken