• Per april is Robur et Velocitas overgestapt van HANOS als leverancier voor kantineproducten naar Bidfood. HANOS is vele tientallen jaren de leverancier geweest van Robur et Velocitas en altijd naar volle tevredenheid. Maar toen afgelopen zomer het tienjarige contract tussen Robur en de HANOS was afgelopen, zijn we met diverse partijen in gesprek gegaan voor een nieuwe samenwerking en uiteindelijk is dit keer de keuze gevallen op Bidfood.

  Robur et Velocitas dankt HANOS voor de prettige samenwerking. Nog steeds zal de HANOS zichtbaar blijven bij Robur. Ten eerste voorlopig nog door het opvallende reclamebord boven op het kaartverkoophuisje voor ons clubhuis. Maar ook via de inrichting van ons clubhuis, dat tien jaar geleden geheel is gemoderniseerd via sponsoring van de HANOS.

  Dus per april gaan we verder met Bidfood. Veel zal er niet veranderen. Onze inkoper Jan Ditzel zal als vanouds wekelijks de artikelen bestellen die dan net als met de HANOS woensdagmorgen bij Robur worden afgeleverd.

  Wat wel een grote verandering is, is dat we van bierleverancier zijn veranderd. Na jarenlang Veltins gedronken te hebben, gaat dat nu Hertog Jan worden. De keuze voor Hertog Jan is gemaakt door een aantal vertegenwoordigers van de 18+-teams. Verschillende biermerken zijn door deze groep besproken en geproefd. Uiteindelijk viel de keuze op Hertog Jan, mede vanwege de alternatieve smaken die dit merk biedt op de tap en in flesjes. Zo bieden we nu naast pils, Weizen en Blond bier aan op de tap en onder meer Radler en Karmeliet in flesjes. Naast uiteraard 0.0.  

  Het werken met deze groep was een mooi voorbeeld hoe je de leden kan betrekken bij het maken van keuzes. De groep bestond uit serieuze deelnemers met echt wel kennis van (bier)zaken en ze kwamen tot goed gemotiveerde keuzes. Hopelijk wil deze groep ook verder mee blijven praten over de verdere aanpassing van ons assortiment. Tenslotte moeten onze klanten bepalen wat er verkocht moet worden in ons clubhuis. Denk dan aan andere drankjes, snacks, snoep, (gezonde) broodjes etc. Als het aanbod beter blijft aansluiten bij de behoefte, dan zal ook de drukte en dus de gezelligheid in het clubhuis toenemen. En daarmee ook de binding met de vereniging.

  Het gehele selectietraject van de leverancier en het biermerk is begeleid door Johan van de Scheur, Peter Baltus en René Bloemhard, uiteraard samen met de penningmeester Patrick Oosdijk, die hieronder de overeenkomst met Bidfood tekent, vertegenwoordigd door Sjeel Bos.

  V.l.n.r. Jan Ditzel, René Bloemhard, Sjeel Bos, Johan van de Scheur

  penningmeester Patrick Oosdijk en Sjeel Bos (Bidfood) tekenen de overeenkomst.