• Dit seizoen start Robur et Velocitas met Onder 23 teams. Binnen deze lichting gaan 3 teams deelnemen aan de competitie. Daar zijn wij zeer verheugd mee.

  In de gesprekken met de spelers uit de JO19 afgelopen seizoen kwam de wens naar voren om verder te gaan met voetballen. Wel moest er rekening worden gehouden met de volgende aandachtspunten:

  -        De uitdrukkelijke voorkeur om op zaterdag te blijven spelen

  -        Studeren en wonen buiten Apeldoorn

  -        Wedstrijden blijven spelen tegen spelers van ongeveer dezelfde leeftijd

  Deze aandachtspunten sluiten aan bij het landelijke beeld. Dus Robur et Velocitas heeft besloten om Onder 23 op te nemen in het aanbod. Omdat wij dit zowel doen bij de A- als B-categorie lopen wij voorop in Apeldoorn. Daarnaast biedt Robur et Velocitas weer de mogelijkheid voor buiten de plaats studerende leden tegen een studententarief lid te kunnen zijn. Door hun woonplaats hebben ze niet de mogelijkheid om (2x in de week) te trainen. Daarbij doen ze extra veel moeite om te blijven spelen bij hun eigen club. Meer informatie over dit lidmaatschap volgt bij de komende ledenvergadering.

  De teams

  Robur et Velocitas Onder23-1
  Dit team gaat spelen op 4de Divisie niveau. In de competitie staan de prachtige derby’s op het programma tegen CSV Apeldoorn en WSV. Ook deze twee Apeldoornse clubs starten nu met Onder 23. Daarnaast staan er ook prachtige wedstrijden op het programma tegen onder andere SDC Putten, Achilles ’12 en DTS ’35.
  Ons team staat onder leiding van trainer Roy Zweverink en zijn assistent Guido Janssen. In dit team spelen onze jeugdige talenten, waarbij een aantal spelers vervroegd zijn doorgestroomd. Dit team zal een springplank zijn richting het eerste elftal van Robur et Velocitas. Ook zal het voorkomen dat spelers uit de A-selectie regelmatig hun opwachting zullen maken in de wedstrijden van dit team. Op zaterdag 4 september start direct de competitie met een thuiswedstrijd tegen ESA. De thuiswedstrijden beginnen om 16.00 uur. De entree is gratis.

  Robur et Velocitas Onder 23-2 en 23-3
  Deze beide teams komen uit in de B-categorie. Onder 23-2 is een team dat in zijn geheel is overgekomen uit de JO19. Wij zijn heel erg blij dat wij als club zo’n grote doorstroom hebben uit de JO19. Onder 23-3 is het oude zaterdag 2 van afgelopen seizoen. Dit team heeft ook de voorkeur gegeven om te gaan spelen in de Onder 23 competitie. Het spelen tegen leeftijdsgenoten geniet de voorkeur.

  Voor deze twee teams wordt de vrijdagavond de belangrijkste trainingsavond. Na de training is het clubhuis geopend. Daar zullen de teams goed vertegenwoordigd zijn om samen met onder anderen de senioren van Robur et Velocitas 4 er een gezellige avond van te maken.

  Opnemen in het beleid

  Robur et Velocitas heeft besloten om Onder 23 lichting op te nemen binnen het jeugdbeleid. Dat betekent dat de teams vallen onder de volgende verantwoordelijken:

  René Koldehoven (Algemeen Coórdinator JO19 en O23)
  jo19-coordinator@roburetvelocitas.nl
  Remco de Vries (Technisch Jeugd Coördinator JO16 t/m O23)
  Eric Looijen (Technisch Manager Robur 1, O23-1, JO19-1, JO17-1, JO16-1, JO15-1, JO14-1 en JO13-1)
  tmroburetvelocitas@outlook.com