• Roy Zweverink heeft ondersteuner hoofdbestuur op Technische Zaken Ewald de Boer laten weten dat hij aan het einde van het seizoen stopt bij Robur et Velocitas. Na 4 mooie jaren is Roy toe aan een nieuwe uitdaging.

    Roy is begonnen als hoofdtrainer JO19-1. Na dat ene seizoen is hij met die groep gestart met O23-1. Aan het einde van het seizoen is hij 3 jaar hoofdtrainer geweest van O23-1. Voor Robur et Velocitas is O23-1 een mooie brugfunctie gaan vormen tussen de jeugd en de senioren. Veel spelers zijn via O23-1 doorgegroeid naar ons eerste elftal. Denk aan spelers als Luuk Bouwmeester, Noah Janssen, Bjorn de Jonge en Niels Jorna. Dat zijn op dit moment allemaal basisspelers bij ons eerste elftal. Spelers als Michael Snijder, Xander Koopmans, Hugo Oomens, Robin van Wendel de Joode en Hein Sellies zijn spelers die via O23-1 aan het doorstromen zijn of doorgestroomd zijn naar het eerste elftal.

    Tijdens het dienstverband heeft Roy ook zijn diploma UEFA B behaald. In al die jaren is hij ook speler gebleven in het eerste elftal van SC Klarenbeek. Ook daarin is Roy een voorbeeld. Blijf zo lang mogelijk op hoog niveau voetballen. Als trainer en mens heeft Roy laten zien dat hij betrouwbaar, benaderbaar en samenwerkend is. Daarbij heeft Roy een grote wil om zich te ontwikkelen, zowel met zijn team als persoonlijk als trainer.

    Ewald de Boer: ‘Het is fantastisch dat Roy straks 4 seizoenen trainer bij Robur et Velocitas is geweest. Hoewel zijn vertrek jammer voor onze club is, begrijp ik zijn beweegredenen heel goed. Daarbij steun ik als voetballiefhebber Roy om zo lang mogelijk te blijven voetballen in het eerste elftal. Aan het einde van het seizoen gaat een mooi mens ons verlaten. Op de lange termijn hoop ik Roy nogmaals een dienstverband aangaat bij Robur et Velocitas.’