• Zaterdag 15 juni was het dan zo ver. Achttien teams streden in twee klassen (MO13 en MO15) om de diverse bekers in het toernooi dat de naam gekregen heeft van de eerste vrouw die 50 jaar geleden de eerste vrouw werd die als lid mocht toetreden tot het mannenbolwerk dat Robur et Velocitas tot die tijd was. Het Janny van Rhee Meidentoernooi. En wat vandaag zo speciaal was, dat het toernooi plaats vond op de geboortedag van Janny van Rhee.

  Hoe mooi om te zien dat nu, vijftig jaar later, Robur deze week het honderdste vrouwelijke lid heeft kunnen bijschrijven. En hoe mooi dat deze zaterdag bijna driehonderd meiden op de vier voetbalvelden van Robur strijden om de bekers in de Champions League, Europa League en Conference League.

  Om het nog specialer te maken werd de dag afgesloten voor een paar honderd enthousiaste toeschouwers met een wedstrijd van  de ex Oranje Leeuwinnen tegen een combinatieteam van meiden en dames van Robur en Victoria Boys.

  Ondanks dat de sportieve strijd belangrijker was dan de strijd om de bekers toch even de resultaten:

  De beste penaltyschutters waren Daantje van FV Bergh bij de MO13 en Beril van DTS Ede bij de MO15.

  Na afloop van het zeer goed verlopen toernooi bleven enkele honderden toeschouwers aanwezig om te genieten van de ex Oranje Leeuwinnen die gingen spelen tegen een gelegenheidsteam van speelsters van Robur en Victoria Boys. De opkomst was al heel mooi toen beide teams hand in hand met de Robur meiden van MO13 en MO15 het veld opliepen onder luid applaus. Vervolgens zagen we een mooie wedstrijd waarbij de ex Oranje Leeuwinnen lieten zien dat ze het spelletje nog niet verleerd waren al boden de dames van Robur en meiden van Victoria Boys goed weerstand boden, waarbij  et name de keepster de handen regelmatig op elkaar kreeg met een aantal mooie reddingen. Na afloop was uiteraard de meest recent gestopte Stefanie van der Gragt het meest populaire doelwit van de handtekeningenjagers, maar ook de andere speelsters van de ex Oranje Leeuwinnen werden enthousiast om handtekeningen gevraagd.

  Een mooie afsluiting van een hele mooie dag en een mooi eerbetoon voor Janny van Rhee met dank aan iedereen die hieraan hebben meegeholpen en speciale dank aan sponsor Salem Samhoud.

  Bekijk ook de foto’s van Marcel en Britt Schreuder van deze mooie dag.