• Tussen de buien en de windvlagen door wordt momenteel hard gewerkt aan de aanleg van het kunstgras op ons tweede veld. Door de regen en de wind is inmiddels een achterstand opgelopen en  is de initële oplevering al een week verschoven naar vrijdag 27 januari. Daar komt door de vorst nogmaals een week bij. En met de regen deze week gaan we zaterdag net niet redden. 

  3 feb

  Droog weer dus het zand kan uitgereden worden. Als het goed is, wordt dat vandaag nog afgerond. Zo niet dan komt men morgen terug voor de laatste werkzaamheden. Maandag wordt dan het hout over het veld ingebracht, de doelen worden geplaatst en dan kan er op gespeeld worden!

  30 jan - 2 feb

  Alle lijnen liggen er nu in. Het zand is gearriveerd en nu is het wachten op een droge dag om eerst het zand in te strooien. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat vrijdag 3 februari gebeuren. Maar zoals gezegd, dan moet het wel droog zijn. De laatste stap is dan het instrooien van de brockfill, de houtsnippers. Daarvoor hoeft het niet droog te zijn, dus dat zou dan maandag worden. Helaas kunnen we dus deze zaterdag nog geen gebruikmaken van veld 2, maar laten we hopen dat er vanaf maandag op veld 2 kunnen trainen. 

  23-27 januari

  Eindelijk wat beter weer. Donderdag is begonnen met het lijmen van alle delen. Dat is in één dag vrijwel geheel afgerond. Vrijdag wordt dat verder afgemaakt en vervolgens worden de lijnen uit het kunstgrasgesneden en wordt de witte en gekleurde belijning van het grote voetbalveld en de 6x6 en 8x8 velden er in gelijmd. 

   

  16-20 januari

  Tussen de buiten door en als de temperatuur iets was gestegen zijn ze verder gegaan met het leggen van de kunstgrasmat. De gehele kunstgrasmat en de daaronderliggende shockpads liggen er nu in. De achterlijnen en middenlijn zijn goed zichtbaar, maar alles ligt nog wel los. 

  9-13 januari

  De vrachtwagens rijden af en aan om de shockpads en de rollen grasmat te brengen. De shockpads zijn grote platen die onder de grasmat gelegd worden en de sporttechnische kwaliteiten verbeteren. Op een groot deel liggen nu de shockpads en zijn de rollen kunstgras deels afgerold. 

  2-6 januari

  De onderbouw wordt gereedgemaakt. Dat wil zeggen dat de ondergrond geëgaliseerd en  geprofileerd wordt en vervolgens gekeurd of de ondergrond goed genoeg is om de nieuwe mat er op te leggen. De keuring is vrijdag uitgevoerd en alles is goedgekeurd. Verder heeft men  de hekken rondom het tweede veld laten zakken en zijn de zogenaamde walk-off roosters aangebracht zodat er zo weinig mogelijk inflll buiten het veld terechtkomt.

  26-30 december

  Kerstverlof

  12 december – 23 december

  Start werkzaamheden. Allereerst moet het oude veld worden weggehaald. Dat gebeurt door de grasmat op te rollen en de rubberkorrels er uit te verwijderen. Door de vorst was het enige tijd onmogelijk om de oude grasmat op te rollen, maar uiteindelijk is het gelukt om de oude grasmat voor de kerst geheel te verwijderen en alles af te voeren. De drainage onder het veld voor de afvoer van regenwater is ook gelijk weer gecontroleerd en waar nodig hersteld.

  Toelichting:

  Robur et Velocitas heeft er voor gekozen om geen rubber meer als infill te gebruiken. De rubber korrels zullen op termijn verboden gaan worden omdat ze niet organisch zijn en omdat ze weliswaar minimaal ongewenste stoffen bevatten en ook de directe omgeving van het veld vervuilen. Robur heeft gekozen voor het zogenaamde brockfill, een houtproduct dat fijngemalen op het veld komt te liggen. Brockfill  wordt gemaakt van de zuidelijke gele den die veel voorkomt in het zuidoosten van de VS en groeit zeer snel. Deze bossen worden geoogst voor veel doeleinden, van papier tot hout, en zijn binnen 25 jaar weer volgroeid. De genoemde soort bleek bij uitstek geschikt voor infill op houtbasis. Het is een van de hardste dennensoorten, waardoor het makkelijk is om de deeltjes te verwerken en te vormen zonder dat ze als stof uiteenvallen. De deeltjes zijn ook duurzaam in gebruik. Dat de infill van een dennenboom afkomstig is, heeft een bijkomend voordeel. Brockfill mag gewoon in de omgeving terechtkomen, omdat het hout is. Het is een schoon natuurproduct. Het hout neemt water op en drijft niet.

 • Foto's 2 t/m 13 januari

   

  Foto's 12 t/m 23 december